Bu Blogda Ara

Sayfalar

01 Mayıs 2009

İşçi Bayramı

Sonunda büyük gün geldi çattı.
Bu kadar tantanaya ve inada aslinda hiç gerek yoktu, hani daracık köprüde karşılaşan ve önce ben geçicem tartışması yapan iki inatçı keçinin hikayesini sanırım bu olayın yaşama sürecinde nerdeyse tekrar yaşıycaktık.
Fakat bu sefer aklıselim galip geldi, bu yıl "Makul Sayıda" temsilcinin Taksim'e çıkmasına izin verildiği cihetle sanki iki sevgilinin özlemle birbirlerine kavuşmasına benzer bir manzara-i haşema cereyan eyledi. Lakin ara sokaklarda biriki küçük hadise vukua avdet eylemedi değil, mesela Feriköy'de falan veya Şişli'de feşmekan civarlarında geçen yılki olayların onda biri kadar vukuat haberleri geliyordu akşam arkadaşımla Emesende yazışırken :-(
Tabi ben o mıntıka-i etrafatta bulunmadığım cihetle bana avdet eden istihbarata göre size naklediyorum hadiseleri.

Buna rağmen tüm gün dükkanda yanlızdım, hem resmi tatil olduğu için bugün ekomoniden bahsetmiycem, çünkü ekonomi benim nazarımda bayram günleri çalışmaz. Zaten küçük oynamalar haricinde çizgisi sürekli aynı, fazlama değişen bir şey yok fiyatlarda.

Hazır bugün bayram ve tatil, bize de birazcık tembellik yapmak düşer dimi ama?
Zaten bu aralar öyle harıl harıl iş de yok, oturmaya devam etmekten ben gevrek olmuşum, sadece gelenleri yapıyorum kaçan da kurtuluyor :-)

Hade balakım sevgililer, tüm işçi arkadaşlar, hep birlikte aklıselimin cehalete galebe çaldığı sakin ve sessiz nice Bir Mayıslara!
Bayram coşkusunun her yanı sardığı güsel güneşli günler dilerim herkese, İşçi Bayramımız Kutlu ve Mutlu Olsun :-)