Bu Blogda Ara

Sayfalar

24 Ağustos 2012

En Uzun Otobüs

Benim tam yirmidört yıl önce Fantezi olsun diyerek resmini çizdiğim bir fikirdi ... Fakat şimdi tam kapasite gerçek oldu ... Haberimiz Demokratik Almanya'nın Dresden'inden =)))


Karşınızda dünyada bugüne kadar üretilmiş en uzun otobüs.
 
 
Üç körüklü, otuz metre uzunluğunda ve ikiyüzellialtı yolcu taşıyabiliyor.
Bir tanesinin maliyeti üçmilyon dörtyüzbin Euro olan bu otobüsler Sonbahar'da Dresden Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde çeşitli güzergâhlarda yolcu taşımaya başlayacak.


Bu aracı kullanmak için Extra bir ehliyet gerekmiyor, çünkü normal Solo Otobüslerle manevra kabiliyeti bakımından hiç bir fark yok.


Her fırsatta arıza yapmaktan geri kalmayan Phileas (Filiz) marka Metrobüsleri İstanbul'a kakalayanlara duyurulur efenim =)))

Kadıköy - Kabataş

Bizim Büyükşehir bazen mantığını kullanmasını biliyor ...
Mesela geçenlerde açılan Beylikdüzü Metrobüsünün 34C kısmının ve zaten mevcud olan Söğütlüçeşme Metrobüsünün 34A kısmının son duraklarının Cevizlibağ olması gibi. Çünkü Cevizlibağ Durağı hem uzun hem de çift taraflı geri dönüş rampasının mevcud olması, aklın yolunun Bayrampaşa - Maltepe yerine Cevizlibağ'a getirtti.


İki yıl önce de Kadıköy ile Kabataş İskeleleri arasında sadece hafta içleri sabah ve akşam saatlerinde çalışan Vapor hattı ihdas etmişti ve bu hat sayesinde Taksim ile Kadıköy arasındaki seyahat süresi otuz dakikaya kadar inmişti.
Fakat hafta sonları ve gündüzleri bu hatta Vapor olmaması insanları zorluyordu.


Şimdi ise Kadıköy Metrosu da açılmışken 7:00 - 10:00 ve 17:00 - 20:40 arasında 20 dakikada bir, 10:00 - 17:00 arasında ise 30 dakikada bir Vapor çalışacak-mış.
Pazar günleri bu hatta Vapor koymamışlar.


Bu düzenleme 27.8.2012 sabahından itibaren geçerli, tarifeyi görmek isteyen tarihe tıklasın.
Hattımızın yeni düzenlemesi tüm İstabnullulara hayırlı uğurlu olsun efenim.

Emlâk

Bugüne kadar hep kendi oturduğumuz evlerin ve çalıştığımız dükkanların maddi değerlerini konuştuk. Birazcık işi büyütünce rezidans veya apartmanları istedik ...


Fakat aklımıza anıtlar nedense gelmedi. Biraz önce sevgili kankim Elmas Mağden sizlerle paylaşmak üzere bu haberi getirinceye kadar:

İtalya Ticaret Odası' bir değerlendirme yapmış, binaların yapılırken kullanılan malzemelerin değerinden ziyade estetik görünüm ve çektikleri ilgiyi hesaba katmışlar ...
Avrupa'nın onbir ülkesinden kırkbeş uzman mimar ve emlâkçı toplanmış, Avrupa'nın en pahalı mülkünün 354 Milyar € değerindeki Eiffel Kulesi'nin olduğuna karar vermişler ... Ben size basından elde edebildiğim kadarıyla listenin tepesindekini yayınlayabiliyorum:


1. Eyfel Kulesi (354 Milyar £)
Paris


2. Colosseum (72 Milyar £)
Roma


3. Sagrade Famillia Katedral (71 Milyar £)
Barcelona


4. Duomo Katedral (65 Milyar £)
Milan


5. Big Ben (56 Milyar £)
Londra


6. Prado Müze (46 Milyar £)
Madrid


Ne dersiniz, eğer Sayın Donald Trump da katılsaydı listeye, fiyatlar yine böyle mi olurdu?
 Biz yine partoman, düzeltiyorum gökdelenimize geri dönelim ...


Şeyh Hamad Bin Kasım El Tani, ki kendisi Katar Başbakanı oluyor, geçenlerde New York'taki The One 57 Gökdeleninde 900 Metrekarelik ondört oda, bir büyük dev salon, bir büyük mutfak ve dört tuvağletli kocaman bir daire aldı.
Buraya kadar anormal bir şey yok, fakat bu gökdelenin ileride fiyatının çok daha yükseleceğini söyleyen emlâkçıların açıklamalarını duyunca beş daire daha talep etmiş ... Yanlış anlamayın, dairesinin fiyatı 100.000.000 $ (Yüzmilyon Dolar) ve daha inşaat bitmedi ...


Biz züğürdüz başbakan zengin, elbet onun partomanı bizim ancak çenemizi yorar, darısı bizim başbakanlarımızın başına, onun var da bizimkinin niye yok, neyi eksik?

23 Ağustos 2012

Seks Kadına İyi Geliyor

Bu aralar kendimi Dünya Geleceği için feda etmeye karar verdim, hazır Beşiktaş sürekli "Feda" T-Shirt'i çıkartıp duruyor ve taraftarları da sürekli giyiyorlar ya =)))


Dünyanın son zamanlarındaki sorunu "Spermatozun"u kaliteli olmayan erkekler yüzünden bir çok kadın kocasından hamile kalıp çocuk doğuramıyor.


Bu soruna bir çare olarak sürprüz bir şekilde Ceviz ortaya çıktı. Cevizde bulunan O-Mega 3 ve O-Mega 6 yağları spermlerin kaliteli olmasına yardımcı oluyor, size tavsiyem kaliteli çocuk yapabilmek için günde yetmişbeş gram Ceviz yiyin =)))


Ayrıca kaliteli spermin kadınların ruh sağlıklarına iyi geldiği açıklandı. Ceviz yiyen erkeğin sperminde Bunalım tedavisinde kullanılan bir sürü Anti Depresan Madde bulunuyor, hani günümüzdeki Ruh Doktorlarının sürekli yazdıkları Prozac tarzı ilaçlar gibi ...


Hatta spermde bulunan diğer çeşitli hormonlar kadının beynini harekete geçirip daha fazla yumurtlamasını sağlıyor ve bu sayede doğurganlık oranı da artıyor.


İşte bunun için sporcu erkeklerin müsabaka öncesi cinsel ilişkiye girmemesi, fakat kadın sporcuların bu ilişkiden kaçınmaması söylenir antrenörler tarafından ...


Çünkü erkek ilişki sırasında kadından daha fazla güç ve kuvvet harcar ... Atalarımız boşuna Kuvvet Macunu yapıp kullanmadılar ...
Yani sözün kısası, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ne yaparsa yapsın bazı konularda Osmanlı İmparatorluğuna hiç bir şekilde yetişemiyor.
Eh, ne yapalim biz de, eğer elmaya lâf anlatamıyorsam elma benim lâfımı dinlemek zorunda değil, bu durumda da elma olmaz armut olur ancak o zaman =)))

Yemekte Seks Konuşma

Hiç bir zaman bitmeyecek ilgi ve dikkat çekici konulardaki turumuza devam ediyoruz ...
İngiltere bu, araştırma üzerine araştırma yapıyor, biz ise koyunların sürü piskolocisindeyiz.


Bu kez de insanların Akşam Yemek'lerinde konuşmaktan hoşlanmadıkları konular ortaya çıktı ... İşte bu listeyi yayınlıyor ve şimdilik kenara çekilip sizin düşüncelerinizi okumayı bekliyor ve istiyorum:

1. Cinsel Hayat (32%)
2. İhanet (31%)
3. Maddi Durum (28%)
4. Maaş (25%)
5. Aile Planlaması (19%)
6. İlişki (18%)
7. Evin Değeri (16%)
8. Politika (13%)
9. Hastalık (9%)
10. Din (8%)

Hade balakım sevgili okuyucularım, tartışmaları açtım, herkesten fikirlerini beyan etmelerini istiyorum.

22 Ağustos 2012

Bayram Sonrası

Her şey çok güzel de, şu bayram neden bu kadar çabuk bitti? Neden zaman, hele de serbest zaman, hatta güzel zaman neden bu kadar çabuk ve hızlı geçiyor?


Sabah sabah işe gitmek zorundayım, aslında hiç canım ve içim, hatta midem ve beynim, bir de kollarım ve bacaklarım hiç ama hiç istememesine rağmen =(((


Evet, belki dışarıdan görününce çok zevkli bir işim olabilir, ama benim içimdeki iki yıldan beri var olan isteksizlik ve her gün artan bıkkınlık ... Her gün ondört metrekarelik bir odaya kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi ... Davulun sesi de uzaklardan çok ama çok hoş gelebilir ...
El alem Bodrum'da yazlık alır, Yaz başından yazlığına gider, her ne kadar Zemin'e çıkamazsa bile sanki bana nispet yapıyor, iyi ama kardeşim burası Nispetiye değil ki sen bana nispet yapabilesin?

20 Ağustos 2012

Patlamış Mısır

Kendimi bildim bileli bugüne kadar hiç bir arkadaşım sinemaya giderken beni davet etmek zahmetine katlanamamış, her seferinde kendim kendimi davet ettirmişimdir ya da sinemaya tek başıma gitmek zorunda kalmışımdır, tabi ben davet ettiğimde her seferinde "Başka Zaman" diyerek beni ekenler de cabası ...
Sözün kısası sanki sinemada birilerinin dişlerini çekeceğim veya onları yiyeceğim ...
Belki de beni götürmeyerek çok iyi yapıyorlar bana fark ettirmeden ...


Çünkü her gittiklerinde ellerinden eksik kalmayan Patlamış Mısır beyin hücrelerine zarar veriyormuş ...
Mısırı daha iyi patlatmak için kullanılan yüksek dozdaki Diasetil sinir hücrelerinin gelişmelerini engelleyip Bunamaya neden oluyormuş Minnesota Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre ...


Eh ben ne yapayım bu vaziyet-i gayr-i sıhhilik dahilinde beni sinemaya götürmeyen tüm arkadaşlarıma koskocaman teşekkür edeyim yeri gelmişken, benim akıl sağlığımı düşündükleri için =)))

19 Ağustos 2012

Rolleri Değişen Çift

Sonunda bu kadarına pes dedirten bir haber çıktı gündemin üst sıralarına. Sizden ricam okurken şaşırmayın ama tamam mı?
Kadın Erkek ilişkilerinde bambaşka bir nokta meydana geldi, Çinli bir karıkoca olacak size kocakarı.

Chen Li ve Jian Ling geçen yıl evlenmişler fakat bu yıl ikisi de cinsiyetlerinin emrettiği rolleri red edip kendi istedikleri role değiştirmeye karar vermişler. Bu kararı alırken çok zorlandıklarını söyleyen çiftimiz yine de en doğru kararı verdiklerini düşünüyor.

Chen kararını verirken "Liseye başlayana kadar hep ailemin sözünü dinledim. Daha sonraları kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Fakat artık bir erkek olarak çok zorlanıyorum, korunmaya ihtiyacım var" diyor.
 Jiang ise "Kaynanamın baskısından bıktım. Gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak Chen'den daha güçlü biriyim. Artık bunu kanıtlamam gerekiyor" diye fikrini beyan etmiş.

Yani görüyorsunuz, her yerde kaynana dırdırı var ve Çin'deki dırdır kadını erkek yaptırmaya karar verdirmiş. Sadece bize Özge bir şey değilmiş bu.

Ameliyat öncesinde bebek sahibi olmaya da karar verdiklerini söyleyen Chen ve Jiang hayatlarının kalan bölümünde de mutlu evliliklerinin devam edeceğini düşünüyor ..
Eh ne diyelim, darısı bizim buradaki sürekli çatırdayan evliliklerin başlarına.

Ramezan Bayramı

Bu yıl Ramezan iyice Yaz mevsimine denk geldi ...
Hava uzun zaman çok ama çok sıçaktı ... Bir çok insan sıcaklardan çok şikayet etti ...
Fakat sonunda Ramezan bitti, onun yerine ilk üç günü Bayram olan Şevval geldi =)))


Bize de Ramezan Bayramı'nı kutlamak düşer ...
Dilerim ki hepinize şeker tadında güzel bir bayram yaşamak nasip olur.


Ramezan veya Şeker Bayramı'nız Mübarek Olsun


Mutlulukla karşıladığımız, sevgiyle kucaklaştığımız, küslerle barıştığımız, neşeyle kutladığımız, sevinç sağlık ve huzur dolu nice bayramlara efenim =)))