Bu Blogda Ara

Sayfalar

23 Ekim 2012

Yeni Yağmur

Şair olmadım korkmayın. İki saatten beridir yağan yağmur ve çakan şimşek eninde sonunda biraz önce yağmuru yağdırdı.
Hava karanlık, resim çekemiyorum. Ama yağan yağmurun yere düşen damlalarının sesi insanın içini cızlatacak derecede. Şair ve yazarlar bu havayı severler.
Çünkü en yoğun duygular ancak yağmur altında ortaya çıkar.


Ama şu andaki yağmur bir fena yağıyor. Ben ise sırtımda bir çanta, üstümde bir şemsiye, ıslanmamak için koşturuyorum.


Yakın zamanda anketçilik yapmak istiyorum, ama şekildeki gibi bir duruma uğramak işime gelmez.
Geçen yıl Facebok'ta yaptığım ankete sonuç alamadım hâlâ =(((

Parti

Bazen Facebok'ta bazı resimleri paylaşırım, ki bunlar genelde bir hadise-i şerifi, hatırayı, ya da yarım kalmış bir hayatı hatırlatır bana =(((
Yarın Kurban Bayramı Arefe'si, geçtiğimiz hafta Meclis tarafından resmi tatil ilan edildi. Okullar, vergi daireleri, tapu kadastro müdürlükleri, nüfus vatandaşlık işleri ve saire devlet daireleri kapalı, fakat buna rağmen banka ve şirketler açık.


E hazır bayrama bu kadar yaklaşmışken sizlerle Çiğ Köfte Resmi paylaşmak, daha doğrusu Facebok'ta paylaştığımı Blog'uma da taşımak istedim. Çünkü yarın akşam işbu partiye davet edildim.


Bu büyük partiden sonra da Starbaks'ta güzel bir kahve içilmez mi? Şöyle yanında da bir Mistik Sandeviç de olsa fena mı olur?
Afiyet şeker bal reçel olsun bana =)))

Telefonda Tercüman

Dünyada biliyorsunuz yüzlerce lisan konuşuluyor. Farklı milletler, farklı diller ... Çoğunlukla da farklı dilleri konuşanlar birbirlerini anlamıyorlar. Tabi aynı dili konuştuğu hâlde yine birbirlerini ısrarla anlamamazlığa gelen insanları şimdilik bir tarafa bırakalım, onlara başka bir zaman başka bir yazı konusu yaparız ...


Bu farklı dillerin varlığı tercümanlara iyi ekmek kapısı oldu ... Fakat Japonlar bu tercümanların yüksek ücret istemelerinden sıkılmış olacaklar ki iki kişinin telefonda farklı dilleri konuşurken anlayabilecekleri dile tercüme edebilecek bir yazılım geliştirmişler.


Japonya'nın en büyük cep telefonu şebekesi Ntt Docomo'nun Android'ler için geliştirdiği bu uygulaması Japonca'yı şimdilik İngilizce, Mandarince ve Korece'ye çeviriyor. Tabi diğer başka lisanlar da mutlaka sırada olmalı, zira dünyada sadece bu diller yok.


Geçtiğimiz günlerde bir bilişim fuarında tanıtılan uygulama 1 Kasım 2012 Günü piyasaya sürülecek.


Şimdilik edinebildiğimiz malumatfuruşa göre tercüman uygulaması sanki insanmış gibi, konuşan kişi sustuktan bir kaç saniye sonra sesli bir çeviri sunuyor. Ayrıca yazılı metinleri okuyabilip bunları yine sesli çeviri yapabiliyor-muş.


Fakat benim kendi şahsi fikrime gelince, bu sistemin Google Translate'ye benzemesinden korkuyorum. Size bir şey söyleyeyim, belki Google Translate çok güzel bir şey, ama kelime bazlı bir sistem, cümleyi beceremiyor. Bir yabancı dili çok iyi bilen bunu denesin, tecrübesi bedava, ne demek istediğimi anlayacaktır.


Neyse, biz şimdi Google Translate'yi bırakalım, Telefon'a geri dönelim. Ntt Docomo yapmış, sıra Türkcell'de. Türkçe'yi yabancı bir dile çevirecek bir uygulama beklemek hakkımız artık!
Türksel'den beklerken Vodafone ya da Avea yaparsa ona da kabulüz, yeter ki biriniz yapın =)))

21 Ekim 2012

Grip Mevsimi Açıldı

Yavaş yavaş hava soğumaya başladı artık ... Şu anda bile ne kadar kapalı bir mekânda bulunsam dahi bu kapalılık bendenizin bedeninin üşümesine mani değil =(((


Eminim ki hepimiz gündüzleri sıcaklarda güneşi görüyorsunuz. Hava iyi ve sıcak diyerek soyunuyorsunuz.
Aslında itiraf edeyim bazen ben de sizin gibiyim.
Çünkü Yaz mevsimini layığı ve haklarıyla yaşayamıyoruz hiç birimiz. Sonra da Yaz geçip Ekim'in sonları da yaklaştığında Pastırma Yazı'nın son sıcaklarına aldanıp aslında içi kanlı olan Güneş'e güvernerek çıkartıyoruz kazaklarımızı ...


Evet, gündüz vakti, hani Yaz zamanı sokakta bulunulmaması tavsiye edilen saatler arasında iyi bir fikir belki olabilebilir ama diğer saatler için yanınızda bir ceket bulunursa daha da iyi olur. Hatta topuklu ayakkabı giymek için vaz geçilen sırt çantası, harici vazife ile görev yapanların imdadına yetişen süper bir icaddır.


Gel gelelim siz siz olun dışarılarda gezerken kimsenin sizi yakalayamayacağını düşünüp fazlama hava yapmayın. Eğer hiç kimse yakalayamazsa bile en azından Grip yakalar sizi =(((
Onun için Pastırma Yazı'nı yaşadığımız şu günlerde Kanlı Güneş'e aldanıp kazaklarınızdan vaz geçmeyin, yollarda veya dükkânlarınızda terlememeye dikkat edin, terlerseniz de terli terli sokağa çıkmayın, çıkarsanız da örtünün. Haşema, Başörtüsü, Çarşaf veya Türban demiyorum, sadece sizi soğuktan korusun yeter.


Blog Sahibi tüm okuyucularına "Geçmiş Olsun" diler.
Blog'uma konuk olan sevgili Garfield Cat'a teşekkürler.