Bu Blogda Ara

Sayfalar

24 Mart 2011

Bankamatik Kafayı Yedi

Bunca yıllık adamım, adam mıyım onu da bilmiyorum ama ben böyle kolaylık görmedim. Günümüzde malum-u aliniz tüm bankaların bankamatiği var, ve 1988 yılında İş Bankasının Ulus Şubesinde ilk kurulduğu zamanlardan bu yana öyle bir gelişti ki sormayın.
Her bankanın bankamatiği bir diğer bankanınkine benzemiyorsa dahi içlerinden sadece bir tanesi, Yapı Kredi'nin Tele 24'ü bir tasarım ve bilişim harikası.


Yukarda örneğini gördüğünüz bankamatiğe tüm faturalarınızı Garanti'de olduğu gibi 1 Türk Lirası fatura bedeline ek olarak fazla kosminyon ödemeden yatırabiliyorsunuz.



Size para üstünü de her ne kadar Sayın Başbakanımızın "Kuruş Kullanın" komutuna rağmen kullanmamakta ısrar ettiğimiz 1 Türk Kuruşuna kadar veriyor. Ve işin tuhafı bankamatiğin kasasında o 1 Kuruş dahi eksikse işleminizi yap(a)mıyor, paranızı geri veriyor.



Buraya kadar övgüden bahsettim, biraz da yericem. Çünkü bugün asla tahmin edemiyeceğim bir hadise-i rezilliye avdet eyledi kafama:


Su parası yatırıyorum bankamatiğe, 1 Türk Lirası Eksik para üstü verdi.
Görevliye sordum, beni veznedara havale etti. biraz bekledim, üç dakka sonra da telefonu yatırırken de 1 Türk Lirası Fazla verdi.
Buyur abi burdan yak!



Hade benim hesabım tamam, alıcak vericek kalmadı ama ya bir başkası gelseydi arkamdan?
Şimdi benim 1 Türk Liramı almış olmiycak mıydı?



Burdan sesleniyorum görevlilere, şu bankamatiklerinize ara sıra bakımını yapın. Bir gün ciddi bir hata başınıza gelmesin :-))

20 Mart 2011

Fuarda Hırsızlık

Oldu işte :-((
O kadar güvenlik görevlisi yedi kişiyi engelliyemedi.
Sonuçta giden kocaman altıyüzbin dolarlık bir gerdanlık, hem de sigortasız :-((


İşin tuhafı bir de fuar sadece kuyumculara açık olması, yani dışardan birisi elini kolunu sallıyarak içeri giremiyor, ama olucak olan bir kere oluyor.
Geçmiş olsun.
Çünkü hırsızlar gerdanlığı firma görevlilerinin olmadığı bir anda camın içinden yürütüyor, aynı gün akşam Dubai istikametine giden uçağa biniyor, görevliler görüntülerden takip ediyor, Dubai'deki görevlilerden yardım istiyor, fakat hırsızlar da akıllı, Dubai'de hava alanından hiç dışarı çıkmadan doğru Filipinler'e kirişi kırıyor.
Şuanda İnterpol devrede, kendilerine kolaylıklar diliyoruz.