Bu Blogda Ara

Sayfalar

09 Nisan 2013

Vücudda On Yıl Kalıyor

Sakız çiğnemek aslında güzel ve sağlıklı bir şeydir. En azından çeneyi yorduğu için fazla yemeyi biraz olsun kontrol altına alır, yani canınız yemek yemek istemez. Şişmanlamamak için birebir bir yöntemdir.
Ayrıca sakız sayesinde biraz daha az konuşup karşımızdakini kırmamak için sözcüklerimizi seçmemize daha uzun süre olanak tanır.


Fakat şimdi önemli bir sorun var ki bu da çiğnediğimiz sakızı asla yutmamamız gerektiği. Çünkü sakızlar hazmedilmesi çok zor karışımlardan oluşuyor.
Bu yüzden yutulduğu takdirde mideden bir şekilde geçse bile bağırsaklarda bir on yıl kadar kalıveriyor, yani midedeki asit sakızı yemekler gibi sindirmeyi başaramıyor.
Bu da bağırsaklarda ciddi rahatsızlıklara yol açıyor.


Onun için sakızı çiğnedikten sonra çöp tenekesine atmalı, yollara değil.
Çünkü insanlar için mevcud olan sıkıntılar kuşlardan asla esirgenmeyecektir Yaradan tarafından.

Ne Kadar Aşıksan O Kadar Şişmansın

Bu yazımdaki konuyu metinlendirmeden önce bilmenizi istediğim yüz puanlık iki tane uzman sorusunu sormak zorundayım:
Hakikaten aşk insanı şişmanlatır mı, yoksa zayıflatır mı?
Yoksa şişmanlamamak için evliliklerimizde mutlu olmamaya mı çalışalım?


Zaten aslında evlendikten sonra ister istemez mecburen şişmanlıyoruz. Çünkü evlenmiş olan bütün arkadaşlarım günümüzde bekârlık günlerine nazaran gittikçe daha fazla şişiyorlar.
Bu sorunun cevabını almak için ta Amerika Birleşik Devletlerine kadar gitmeye gerek olmasa dahi bu konudaki resmi araştırma sonucu Amerika Birleşik Devletlerinden geldi bu sabah gazeteden önüme.


Çünkü evliliklerinde mutluluğu yakalamayı başarabilen çiftler başka birilerini bulmaya daha az motive oldukları için kendilerine özen göstermekten vaz geçiveriyorlar ve bu yüzden gerekli gereksiz şişmanlayıp kilo alıveriyorlar.


Bu sonucu açıkladığıma göre aklıma başka bir yüzon puanlık bir uzman sorusu geldi:
Zayıflamak için mutlu giden evliliklerimizi sonlandırıp boşanalım mı?